Kendrick Lamar – Swimming Pool

Första singel från Kendricks good kid m.A.A.d city skiva.

Är sjukt kluven till denna, inget fel på beatet (kanadensiska T-Minus) eller verserna i sig men jag vet inte om det är rätt låt att komma ut till den stora majoriteten med. Vid första spelning kan den klassas som en laidback kröka låt, det tog mig 2-3 spelningar tills hela skiten sjönk in. Grymt hur han byter flow i andra versen till en nästan Bone-Thugz spottande och att ge två olika perspektiv, gillar hur beatet dras upp i refrängen.

Men problemet är att sådana här detaljer inte märks av gemene man, speciellt inte vid första spelningar. Kanske jag som var distraherad första gången jag lyssna men hela aspeketen att han talar om grupptryck och att man inte lyssnar på sig själv när man jagar brudar och pengar försvinner lite i röran. Kendrick gör konceptalbum och sätter sig ofta i olika personers roller, det var samma sak i Section.80 (hans förra skiva) men skillnaden var att HiiiPower (se nedanför) var mer rakt på sak och kan inte riktigt misstolkas. Såklart vill de ha en singel som kan spelas på radio men frågan är ju vilket första intryck man vill ge till den stora publiken, med lite tur och rätt PR kan det hela vinklas runt där han förklarar att det är djupare än en supa låt

Kendrick är grym oavsett, can’t wait tills låtar där man hör hans rena talang när det kommer till rimmande (se nedan för exempel).

Annonser
2 comments
  1. Sonny said:

    Hiiipower är en personlig favorit! Håller med dig där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: