G.O.O.D Music: New Religion (Complex artikel)

Bra artikel av Noah för Complex. Mer en intervju än något och alla förutom Kanye är där och pratar (no press attityden gäller fortfarande), ganska roliga saker nämns, b.la. hur Kanye är med Artisterna i skapandet

What does it mean to have Kanye West involved in the production of your album?
Cudi: He knows what he’s talking about. It’s crazy how insanely smart he is—it’s frustrating at times. When I’m playing him stuff, he usually likes it. [Laughs.] But I remember there was a time when I played him something, and he was like, “Turn it off. That was terrible.”

We were in Hawaii, working on 808s & Heartbreak. That was when I first got on board, and I was doing hooks, and I was just trying to find my place. One day, I got to the studio early, and I was like, “I’m going to make a beat.” Then he came in, and I was all excited to play it…. He made this face. I was like, “Oh my God. I want to make sure he never feels like that about anything that I ever make again.”

Common: He was the first producer that I had that was like, “Man, change that verse.” or “Nah, that line is weak. Hell nah.” [All laugh.]

Är ju en intressant blandning i den nuvarande uppställningen, som Q-Tip själv bemärker så var inte ens Big Sean född när A Tribe Called Quests skiva släpptes, men de nämner också att det är Kanyes vision och förmåga att se talang och hur de ska komplettera varandra som håller ihop båten. Samt att Pusha sa nej till Niggas in Paris beatet…. Smart kille.

Det slutar lite i en Kanye kuksugartävling i mitten och självsmekande över G.O.O.D men de är väl bäst på scenen just nu så det är väl ok antar jag.

Läs hela här.

Jag har alltid tyckt att rappare inte kan skapa bolag innan deras egna karriärer är över/extremt stabila (låt oss ignorera att många inte ens är smarta nog att göra det). Finns ju flertal exempel med kändast är väl Roc-a-Fella, Jay var för stor och het och de hade för många åsnor som var vänners vänner signade. Luda har ju sitt DTP men han är smart nog att i princip bara ha sig själv för att kunna ta mer av pengarna samt kunna skatta av saker, inget fel med detta men när rappare börjar tro att de kan signa vad som helst så får jag ångest. Till och med G.O.O.D. musics första uppställning gick det ju inte vidare för, det är först nu när Kanye är miljardär och behöver inte släppa skivor varje år som han har tiden och resurserna att fokusera på andra. Dock ska man inte glömma att de finns ett B-lag som inte har kunnat göra något heller på GOOD (CyHi och Mr Hudson). Ska bli intressant att se hur det går för t.ex. Freddie Gibbs som är signad till Jeezys CTE.

Young Money ska vi inte ens prata om, hela den skiten är ett sjunkande skepp med en bunt bananer som inte gör något vettigt. Birdman måste be till gudarna att Drake och Nicki inte får för sig att gå vidare när kontrakten är slut, speciellt eftersom de inte äger master rättigheterna till 2 av deras 3 största artister.

Baah kan vi få Cruel Summer already, sommarn är ju slut (eller den kom aldrig till Sverige anyway).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: