Mobb Deep gör slut, en historia om pengar, homosexualitet och sociala medier.

Mobb Deep är en av historians hårdaste grupper, endast betong och smutsmusik. Vapen, droger och dödande, ett crew som kom in som en storm på scenen och har lyckats ha kvar sin respekt i ett flertal år. Men saker har bubblat senaste tiden, Prodigy åkte in i fängelse för några år sen och släpptas i början av året, möttes upp av sin kollega Havoc och folk väntade nyfiket på att se vad som skulle släppas.

Lite musik släptes, samt en bok av P, som förklarade massa historier från hooden och massa annat som skett under deras karriär. Han fick lite skit för han pratade lite för mycket om andra personer (mest känd är storyn om N.O.R.E. där han tydligen blev knockad etc), han snitchade helt enkelt. Saker rullade på tills för några månader sen där Havoc helt random började fylletwittra som en galning och dissar sin partner.

@prodigymobbdeep we got a meeting, lets see if u built to show ur face. prodigy abitch and I’m gonna show it, follow!! ground breaking new. i got niggas in the jail system to to back up that prodigy was fucking homes in jail. prodigy prove me wrong! please. i have a big announcement…. and niggas that was locked wit him know the truth. now i will silence…. and let the jails take care of the rest. thats on everything, i had to smack P ask him. prodigy u pussy! u long island ass bitch. I’m about to expose u! i can’t wait till niggas in jail that was wit u back my shit up!! next time i see u , u getting layer out, on camera!! i can’t wait! how u say u live in jersey, but right there in queens??? I’m on top of u… pause… foot on thy neck!!! in a minute…. niggas that was in the jail wit him gonna blow him up first hand.!!!! prodigy a hider not a rider. nothing hacked P homo y’all. no hack this havoc. (summering av hiphop-n-more)

Dagen efter drar han en historia om att hans telefon blev baxad från en bensinstation etc men den ursäkten var så lös att den viftades bort. P säger att det inte är Havoc utan någon annan som tweetade och eftersom det fanns en inspelning när Havoc snackar skit så sa han att inte det heller inte var han. Men samtidigt som ursäkterna sägs så släpper Havoc låtar b.la. denna:

Havoc – Same shit different day
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=buygQ1C2GFs&feature=player_embedded]

Niggas out here dry snitching writing books, lying out their ass just to sell a book

Han har sagt i en intervju att han bara skriver och passar det så passar det men att han inte på någon speciell… pff jaja. Boken som släpptes… rykten om att historierna inte stämmer…

Senaste är denna diss av Havoc, det är inte ens diskret länge:

Havoc – Separated (real from the fake)

woulda thought it was fiction like the motherfuckin book
keep using them 48 Laws wrong you get murked,
used to spit bars but now you just chirp
like a lovebird, and most of ya album is for the lovebirds, son you wildin,
I’ll keep it a thousand, you trying on blouses

Prodigys bok igen… senaste låtarna har varit kärlekslåtar… Väntar fortfarande svar från P, undrar om det kommer komma. I början av juli, i en intervju med Allhiphop, bekräftade han att det var han som tweetade och passade på att säga att ”Mobb Deep is on hiatus”. Det verkar även att det som stör Havoc mest är att P kanske är homo…

Cred till Prodigy för att försöka hålla det internt och business first, det verkar för övrigt vara den stora skillnaden mellan killarna, Havoc är kvar i sin gamla mentalitet medan P verkar ha tänkt till under sina år i hålan. Jag gissar att det är saker som vi inte vet, förmodligen business i slutändan och massa annat blaj. Det pratas även om Havocs kusin Ferg, det var han som har presenterade ”brev som P skrev till en kille i fängelse”, att denna kusin ska lägga ord i Havocs öra och sabotera. Men det är för mycket ord just nu för att man egentligen ska veta vad som gäller.

Om det nu handlar om pengar så är det sjuka att de hade störst chans att tjäna lite money nu, det fanns redan en buzz när P kom ut och folk  var nyfikna. De borde bara släppt en hård singel, släpp ett online album för nördarna och kör en turné på klubbar i USA och sen ta det till Europa. Istället bränner de pengar för inget…

Suck.

Historians hårdaste grupp gjorde slut över twitter. Det finns en anledning att stora idrottslag har twitter förbud för sina spelare, människor är för impulsiva. Det är underbart att människor kan uttrycka sig allt mer fritt utan att ha skivbolag som kontrollerar allt som sägs, men friheten har två sidor och tråkigt nog är artister oftast inte smarta nog att bara hålla käft. Fuck hiphop.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: